Kontakta oss på 031-769 55 60|info@frolundadata.se

FrontRow Juno

FrontRow Juno

19 994 kr ex. moms

FrontRow Juno är ett lättanvänt och portabelt ljudutjämningssystem som skapar en mer gynnsam ljudmiljö för lärande.

Fördelarna med ljudutjämningssystem är många, både för lärare och elever. Läraren kan tack vare Frontrow använda ett normalt röstläge och göra sig hörd i hela klassrummet utan att överanstränga sina stämband. Frontrow minskar tröttheten hos elever och lärare samtidigt som den ökar koncentrationsförmågan hos eleverna. Elever med specifika inlärningssvårigheter som t.ex. ADHD kan lättare ta del av vad läraren säger. Även elever som inte har Svenska som modersmål upplever en bättre inlärningsmiljö vid användning av ljudutjämningssystem.

Artikelnr: 232004200 Kategorier: , Taggar: , ,

Beskrivning

FrontRow Juno är en del i en serie produkter som hjälper läraren att nå ut med sin röst till alla sina elever.

  • FrontRow Juno levereras i standardutförande med 1 st lärarmikrofon.
  • Som tillbehör finns elevmikrofoner, laddningsställ, mm.
  • FrontRow Juno kräver ingen installation utan är klar att användas när strömmen slagits på.
  • FrontRow Juno går att koppla till andra enheter som t.ex dator, DVD och TV
  • Det går även att göra trådlösa inspelningar av ljud t.ex tillsammans med Mimio

FrontRow Juno är ett hjälpmedel både för elever och lärare eftersom eleverna, oavsett var befinner sig i klassrummet, har samma goda tillgång till lärarens röst. Det gör att koncentrationen i klassrummet ökar, ljudnivån blir lägre och att lärarens röst håller vecka ut och vecka in.

FrontRow rekommenderas till alla elever

Visste du, att upp till 45% av elevers skoldag går ut på att lyssna?

FrontRow hjälper eleverna att fokusera på talarens röst. FrontRow är därför ett bra hjälpmedel för barn med Autism, ADHD och Aspergers syndrom.

Alla barn har glädje av FrontRow, såväl barn med normal hörsel som barn med temporär och permanent nedsatt hörsel. Chefen för hörselpedagogiska avdelningen på Gentofte Hospital i Danmark, Cecilia Fernandez Samar rekommenderar att ljudsystem installeras till majoriteten av alla barn i skolan.

FrontRow hjälper elever med höselnedsättning

Visste du, att upp till 80% av alla elever har en temporär hörselnedsättning under ett skolår, och att upp till 10% av alla barn i inskolningsåldern har en permanent hörselnedsättning?

Elever med hörselnedsättning har särskilt svårt att höra i miljöer med bakgrundsljud. De har därmed extra mycket nytta av FrontRow. Det gäller elever med temporär hörselnedsättning pga förkylning eller liknande samt elever med hörapparat och cochleaimplantat (CI).

FrontRow avlastar lärarens röst

Visste du, att upp till 25% av alla lärare har eller har haft röstrelaterade åkommor?

Läraren konkurrerar med bakgrundsljuden om elevernas uppmärksamhet och måste ofta låta rösten vila upp sig. FrontRow röstförstärkare fördelar lärarens röst jämt i hela klassrummet och avlastar därmed lärarens röst.

Frakt

Fraktkostnad per FrontRow system (gäller både ToGo och Juno) är 200 kr. Varje paket väger ca: 11 kg.

Mer information

Vikt 11 kg