Kontakta oss på 031-769 55 60|info@frolundadata.se

ViTal talsyntes kommunlicens

ViTal talsyntes kommunlicens

ViTal talsyntes kommunlicens ger tillgång till ViTal på alla de verksamheter som kommunen väljer att ansluta. ViTal är ett talsyntesprogram som läser upp text i datorn med världens mest avancerade talsyntesteknik från Acapela. Det ger ett ovärderligt stöd vid läsning men även när man skriver egna texter, då det ”hörs” när man skriver fel. En uppsjö olika röster av absolut bästa kvalité ingår på flera olika språk.

KONTAKTA OSS FÖR PRIS!

Beskrivning

ViTal talsyntes läser upp text var du än befinner dig!

ViTal talsyntes har stöd för uppläsning av all markerbar text i datorn. Det kan t.ex. vara text i ordbehandlings- och e-postprogram, hemsidor eller PDF-dokument. Men det går även att få texten i menyfält och ikoner upplästa med hjälp av skärmläsarfunktionen.

Varför skall man välja att teckna kommunlicens av ViTal talsyntes?

Att erbjuda stöd via talsyntes för kommunens invånare är både ett kostnadseffektivt och uppskattat sätt att med små medel förbättra tillgängligheten i samhället för dem som behöver talsyntes som stöd i vardagen.

Oberoende forskning har visat att det leder till otroliga samhällsvinster på sikt om de elever som har särskilda behov får advekat stöd under sin skolgång. Om endast en av kommunens invånare i arbetsför ålder kan få jobb på grund av hjälpen som ViTal erbjuder kommer kommunen att ha sparat in licenskostnaden på nolltid.

En medveten satsning på världens bästa röstteknologi och driftsäkerhet i nätverk har gett ViTal talsyntes ett mycket gott renommé bland våra kunder. Ett flertal av landets största kommuner har redan valt att teckna kommunlicens, då det innebär smidigare licensadministration och avsevärt lägre pris jämfört med om kommunens olika enheter tecknar egna licenser.

Erfarenhet och fallstudier från hela Sverige!

ViTal talsyntes släpptes i sin första version redan i slutet av förra årtusendet och har kontinuerligt vidareutvecklats under årens lopp. I dag har ViTal talsyntes kommit att bli den mest etablerade Windows-lösningen bland talsynteser både i Sverige och Danmark. Programmet används av både skolor, företag och privatpersoner och finns ett flertal av landets större kommuner och städer har redan tecknat licenser.

 

MSI-paket för stabil nätverksdrift!

Frölunda Datas breda erfarenhet av support för stordrift av kommun-, stads- och skollicenser har slipat fram ett extremt stabilt program som minimerar behovet av underhåll. Både ViTal talsyntes och ViTre går att få som färdiga MSI-paket, vilket gör att att den som ansvarar för driften (vare sig det är en anställd tekniker eller inhyrd konsult) enkelt kan distribuera programmet i nätverket enligt era önskemål. Vid behov av systemändringar ger vi dessutom teknisk support om så krävs. Efter korrekt genomförd installation tickar ViTal talsyntes tickar på år efter år utan problem. Hör gärna av dig till oss för att få referenser från några av de flertalet kommuner som redan har ViTal talsyntes kommunlicens.

Marknadens överlägset bästa röster = Acapela!

Vi är stolta över att ViTal talsyntes kommunlicens erbjuder det allra senaste inom talteknologi, med v.8-röster från välkända Acapela Group som är ledande expert inom röst- och talteknologi. Acapela har mer än 25 års erfarenhet som producent åt några av världens största organisationer och företag. Med svenska ögon behöver vi inte gå längre än till IKEA, SVT, Riksdagen & departementen, Ericsson, Electrolux, SEB, Telia Sonera m.fl. för att hitta samma teknik som finns i ViTal.

Verktygsfält tillgängligt i alla Windows-applikationer!

Läshjälpen gör att funktionerna i ViTal talsyntes alltid finns nära till hands – i PDF-läsare, Word, Open Office, e-postprogram, på Internet,o.s.v.

Ljudning av bokstäver!

Bokstavsljud kan ge ett ovärderligt stöd när man lär sig språkets uppbyggnad. Med ViTal talsyntes kan du välja att bokstav för bokstav ljudas när du skriver, varpå det färdiga ordet sedan blir uppläst i sin helhet. Ljudning används ofta inom bl.a. förskolor, F-3, särskolor och SFI-undervisning. För att skapa en ljudbild av hur det låter kan du tänka på hur det lät i Fem myror är fler än fyra elefanter: ”E-K-S-T-R-Ö-M-S – Ekströms!”

Fler röster från Acapela än liknande program!

I ViTal talsyntes medföljer hela 18 röster från Acapela. Övriga liknande program ger som mest 0-4 st röster från Acapela (oftast äldre versioner med sämre röstkvalité). Sedan fyller man ut med betydligt billigare röster med avsevärt sämre uttal. Men varför ta oss på orden? Gå in på Acapelas sida och lyssna själva!

Arabiska, skånska, finlandssvenska och göteborgska? Jajamänsan!

ViTal talsyntes är den enda talsynteslösningen som erbjuder svenska dialektala röster. Dessutom går det att välja till Arabiska som extra språk, vilket bl.a. används på flera av landets tvåspråkiga friskolor och i hemspråksundervisning. Alla kommuner i Skåne får dessutom danska röster om de så önskar, likaså ingår Finska röster utan kostnad i de norra delarna av Sverige.

Förskrivningsbart!

Nästan alla landsting förskriver i dag talsyntes som hjälpmedel. Det innebär att många av kommunens invånare kanske redan använder sig av ViTal talsyntes i hemmet. Naturligtvis underlättar det otroligt mycket att kunna få tillgång till samma hjälpmedel i skolan och på arbetsplatsen som man har i hemmet.

Fullt kompatibel med läspennan C-Pen!

En speciell anpassning för användning av läspennor gör att du kan skanna in text med en C-Pen TS1 och sedan få den uppläst direkt av ViTal talsyntes.

Systemkrav

  • Windows XP eller senare (även 10)
  • DVD-ROM (för installation)
  • 2.6 GB ledigt utrymme för standardinstallation (40 MB utan röster)
  • Nätverkskort (utan krav på aktiv internetanslutning)

Instruktionsfilmer

Klicka här för att en serie instruktionsfilmer som beskriver funktionerna i ViTal, ViTex och VisaOrd.

Mer information

Licenstyp

Operativsystem

, , ,

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “ViTal talsyntes kommunlicens”